С Opel Insignia 2013 до Хисар

Новият Opel Insignia във версии с 4- и с 5 врати направи своята премиера на автосалона във Франкфурт и само 2 месеца по-късно колона от тестови автомобили потегли от София за Хисар.

PIC 0235

Вносителите осигуриха на журналисти от водещи автомобилни медии възможност да се запознаят отблизо с новите версии седан, комби/Sports Tourer/ и напълно новата Country Tourer, която има увеличен с 20 мм клиренс, пластмасови предпазни елементи по арките на калниците и праговете и задвижване 4х4.

PIC 0236PIC 0237

Промените в екстериора на флагмана на Opel са довели до промяна на коефициента на челно съпротивление: 0.25 за седана и 0.28 за комби-версиите. Монтирани са: нова решетка пред радиатора, модифицирани фарове, нова броня и нови светлини за мъгла с лъскави лайсни покрай тях.

 DSC1096 DSC0708

Отзад има нова броня и нови по-големи стоп-светлини, в които навлиза порасналата по размери лайсна. Появили са се и джанти с нов дизайн.

 DSC0857
В салона новите неща са воланът и таблото с уреди. Монтирането на иновативен Touch-Pad зад новия лост за смяна на предавките е причина за осезаемото намаляване на бройката на бутоните по централната конзола. Мултимедията има голям цветен сензорен дисплей, а наред с познатите до сега електронни помощници в тестовите автомобили имаше монтирани система за предпазване от удар при движение с ниска скорост и адаптивен круизконтрол.

 DSC1007 DSC1017
За теста бяха осигурени автомобили Opel Insignia задвижвани от бензинови двигатели: 1.6 л SIDI с мощност 170 к.с. и 2.0 л Turbo с мощност 250 к.с. и от 2.0-литрови дизели с мощности 163- и 194 к.с., всички със системи Start/Stop. Скоростните кутии са 6-степенни: механична или автоматична.

PIC 0238
След Нова година ще има автомобил за по-продължителен тест и тогава очаквайте повече актуална информация.