Автосалон Geneva 2013 Hamann

И тази година специалистите от Hamann докараха в Женева няколко тунинг-версии, които бяха оценени от публиката по различен начин - от откровен кич до произведения на изкуството.

Hamann Mirror е тунинг-версия на M6 Coupe на BMW. Автомобилът има нова предна броня, нови предни калници, аеродинамични накладки върху праговете, разширени задни калници и нови задна броня, задна престилка и заден спойлер. Окачването е снижено с 25 мм. Супер-леките ковани джанти са с размер 21 цола. Новата спортна изпускателна система има четири 100-милиметрови накрайника. В салона са монтирани алуминиеви педали, а воланът, седалките и постелките са украсени с логото на Hamann.

Своята доработка на М5 на BMW от Hamann са нарекли Mission. Уникален е надписът, където първото S е заменено с цифрата 5.Автомобилът има нова предна броня с дневни LED-светлини, аеродинамични накладки върху праговете, разширени задни калници, нова задна броня с дифузор и нови спойлери на тавана и на задния капак. От карбон са изработени корпусите на огледалата, антената на покрива и панелите на страничните мигачи. Джантите са 21-цолови, супер-леки, ковани. Гумите са с размери 265/30 отпред и 305/25 отзад. Окачването е снижено с 35 мм. Спортната изпускателна система завършва с два двойни накрайника по 100 мм всеки. И тук в салона са монтирани алуминиеви педали и емблеми, коженият салон е бял с елементи от карбон.

Колкото и да ни уверяваха от Hamann, че подготвеният от тях Mystere на база на Range Rover не показва нищо друго, освен увереност в себе си, за да похарчиш няколко стотин хиляди Евро за този облепен с фолио автомобил трябва да си или абсолютен мазохист или арабски шейх. Тунинг-специалистите са монтирали агресивен боди-кит, включващ нови: решетка пред радиатора, предна броня с вградени фарове против мъгла, предни калници с допълнителни накладки, 6 бр. панели върху вратите, разширени задни калници и задна броня с вградени накрайници на изпускателната система. Джантите са с размер 23 цола. Гумите са с размери 305/30. Окачването е снижено с 30 мм. Достъпът до салона беше забранен, но се знае че там има кожен салон от фина кожа и алкантара с елементи от карбон и полиран алуминий, черни анодирани алуминиеви педали и опора за левия крак и специални постелки с логото на фирмата. Задвижването на Mystere става от 5.0-литров V8, чиято мощност е увеличена доста над обичайните 510 к.с.

За пръв път на автосалона в Женева Hamann показа и мотоциклет. Разработеният от тунинг-специалистите къстъм е наречен Soltador Cruiser. Рамата Race Edition, окачването, 18-цоловите джанти и изпускателната система са разработени от Hamann. Гумите са с размери 130/60 отпред и 280/35 отзад. Собствената маса на Soltador Cruiser е 305 кг, но това не е проблем ускоряването от 0-100 да става за 3.3 сек. Заслугата за това е на двигател от Harley Davidson Twin Cam с работен обем 1900 куб.см. След монтиране на нова управляваща електроника от Thundermax и на нов спортен филтър на Hamann максималната мощност е увеличена до 160 к.с., а МВМ на 112 Нм. Скоростната кутия е 6-степенна, а предавката към задното колело е с назъбен ремък. Цената на това 2-колесно удоволствие е 120 000 Евро.

Специалистите от Hamann поработиха и върху новия G65 на AMG, създавайки своя версия наречена Spyridon. Предният капак на "кубчето" е от карбон и тежи само 6.5 кг. От същия материал са изработени корпусите на страничните огледала. Другите нови неща в екстериора на автомобила са: нова предна броня с дневни LED-светлини, по-широки вежди на калниците, нови накладки на праговете с осветление и с вградени позлатени алуминиеви отвори за ауспуха, нова задна броня с вграден дифузор и нови 3-съставни супер-леки 24-цолови джанти. В салона са монтирани: нов спортен волан, алуминиеви педали, карбонови детайли, светещи надписи върху праговете и постелки на пода с логото на фирмата. Интересен ефект е постигнат с изработването на емблемата с крилат кон изрисувана отпред и отзад. Боята е специална, от няколко слоя и при подаване на ниско напрежение започва да свети. Така стилизирания "Пегас" се вижда дори в тъмното. Задвижването на Spyridon става от 6.0-литров битурбо V12 с увеличена от 610- на 702 к.с. мощност. МВМ е 1100 Нм.