Автосалон Geneva 2013 Nissan-1

Спортното поделение на Nissan Nismo, показа в Женева свои доработки на моделите 370Z и Juke. С пускането им на пазара японците предлагат на феновете на марката автомобили с отлична динамика, премиум дизайн и развити технологии.

Предлаган само като купе с 6-степенна механична скоростна кутия Nissan 370Z Nismo разчита на значителни инженерни и дизайнерски подобрения. Предната част на автомобила има по-агресивен дизайн. Подобрената аеродинамика и новите настройки на окачването са направили Nissan 370ZNismo много по-стабилен при движение с висока скорост в завой. В екстериора ярко се отличават червените Nismo-елементи, а зад спиците на олекотените 19-цолови тъмно-сиви джанти много добре се виждат ярко-червените супорти на спирачките. В салона оригиналният интериор на 370Z е станал още по-спортен. Воланът, който има червена лента за средното си положение е облицован с алкантара и кожа. Спортните седалки украсени с Nismo-емблеми и червени шевове са с електронастройки. Всеки автомобил има Nismo-табелка, гарантираща за автентичност. 3.7-литровият V6 има 344- вместо обичайните 328 к.с. МВМ е нараснал от 363- на 371 Нм. Nissan 370ZNismo се ускорява от 0-100 за 5.2 сек.

Nissan Juke Nismo е добавил към дизайна на екстравагантния си екстериор сериозна доза спортен оттенък. Задвижването на автомобила става от 1.6-литров бензинов турбомотор с максимална мощност 200 к.с. У нас вече има регистриран такъв автомобил и повече подробности за него ще научите след теста, който ще направим в началото на юни. Nissan GT-R модел 2013 идва с още по-добра стабилност при висока скорост и по-добра динамика. Подобрена е и работата на кормилното управление. Двигателят е получил нови инжектори за впръскване на горивото, а турбокомпресорът има нов изпускателен клапан гарантиращ по-добра гъвкавост. Резултатът: ускоряване от 0-100 за 2.7 сек – с 1 десета по-бързо от преди.