Автосалон Geneva 2013 Kahn Design 1

Т.г. в последния момент участие в Женева заявиха от британското тунинг-ателие A. Kahn Design. Под умелото ръководство на шефа на фирмата Афзал Каан тюнерите подготвиха и докараха в Женева 6 свои доработки.

Световна премиера в Женева направи подготвеният от A. Kahn Design Fuji White Range Rover Evoque RS250. Промените по автомобила са преди всичко в екстериора. Новата предна броня има интегрирани дневни LED-светлини и отвори за подаване на въздух за охлаждане на предните спирачки. Решетката пред радиатора е оцветена в матово-черно. Монтирани са нови прагове. Арките на калниците са разширени за да могат да се скрият 22-цоловите гуми, обути върху черни съставни джанти. В салона има нови предни седалки тапицирани с кожа и алкантара ушити с контрастна бяла или червена нишка.

Подготвеният от A. Kahn Design Porsche Cayenne Super Sport Wide Track има редица функционални модернизации, сред които: дневни LED-светлини, вентилирани разширени колесни арки със специални въздуховоди към спирачните апарати, спортно снижено окачване, 22-цолови съставни джанти, спойлер върху капака на багажника и др. Новата изпускателна система от неръждаема стомана е по-освободена и по-шумна. Стъклата на купето са тонирани. Седалките са кожени, в салона има алуминиеви педали, специални стелки и апликации от въглеродни влакна.

Още едно Porsche, този път Panamera. Екипът на Афзал Каан е успял да обедини в едно немска техника и британски стил. Монтирана е нова предна броня с дневни LED-светлини и по-ярко изразен спойлер. Отзад има нов спойлер на покрива. Окачването е снижено. Джантите са 22-цолови. Колесните арки имат отвори за вентилация. Спирачните супорти са оцветени с цвят на старо злато. Монтирана е и нова по-освободена изпускателна система от неръждаема стомана. В салона всичко се изработва по поръчка. Седалките са тапицирани с перфорирана черна кожа и сиви апликации от алкантара. Воланът също е тапициран с алкантара, а на много места има апликации от пиано лак.