Chevrolet Impala 2013

По време на автосалона в Ню Йорк т.г. премиера направи десетото поколение на Chevrolet Impala. Сглобяването на големия седан от премиум-клас ще става освен в Детройт и в завода на марката в Отава, Канада.

Chevrolet Impala е построен върху платформата Epsilon II, използвана по-рано от модела XTS на Cadillac. Дължината на автомобила 5115 мм, а междуосието е 2837 мм. Дизайнът на екстериора е чувствително променен. Автомобилът изглежда не само агресивно и стилно, но и представително. В новата предна броня има интегрирани дневни LED-светлини. Фаровете са по-тесни и по-впечатляващи. Новата решетка пред радиатора и тази за отвора за въздух в предната броня са никелирани. От същия материал са и корпусите на огледалата за обратно виждане. Страничните панели на купето имат сложна форма с двойна закръгленост. Монтирани са и красиви лайсни. Отзад има нови стоп-светлини. Върху капака на багажника, украсен с широка лайсна е монтиран спойлер. В новата задна броня са вградени големи трапецовидни накрайници на ауспуха. Стандартните гуми са 18-цолови, но като опция могат да бъдат поръчани 19- и дори 20-цолови.

При изработката на оборудването на Chevrolet Impala са използвани скъпи и качествени материали. Салонът и седалките са кожени, с видими шевове и с дървени апликации. Предните седалки са с ясно изразени странични опори и с електронастройки. Воланът е многофункционален. Таблото зад него има 2 кръгли оборотомер и скоростомер и разположен между тях 4.2-инчов екран за данните от бордкомпютъра. Въпреки многото място отзад има 2 самостоятелни седалки, но ако се наложи на по-късата част в средата може да седне и трети човек. Серийно се монтират: Мултимедия MyLink с цветен 8-инчов сензорен екран, Адаптивен круизконтрол, Система за предпазване от неволно напускане на избраната лента за движение, Система за наличие на автомобили в "мъртвия ъгъл", Спътникова навигация On Star, 10 въздушни възглавници и др.

В гамата от двигатели, с които Chevrolet Impala излиза на пазара има 3 бензинови предложения. Базовата версия е оборудвана с 2.4-литров двигател с мощност 182 к.с. По-големият 2.5-литров агрегат има мощност 195 к.с., а топ-версията е оборудвана с 3.5-литров V6 с максимална мощност 303 к.с. Всички двигатели имат 6-степенна автоматична трансмисия.