GMC TERRAIN DENALI

Американската компания GMC разшири своето моделно семейство пускайки м.г. на пазара обновена версия на автомобила с повишена проходимост Terrain Denali. По този начин зад Океана се надяват да увеличат продажбите до 300 000 годишно.

Автомобилът е получил нова голяма решетка пред радиатора и нова мощна предна броня преминаваща в широките арки на калниците подобно на модела Liberty на Jeep. Монтирани са нови фарове и светлини за мъгла. Профилът на GMC Terrain Denali напомня на преките конкуренти Pilot на Honda и 4Runner на Toyota. Отзад има нова броня и нови стоп-светлини.

В салона на GMC Terrain Denali има луксозна кожена тапицерия зашита с яркочервена нишка. По подобен начин са централната конзола и панелите на вратите. Воланът и лостът за смяна на предавките имат дървени вложки. Салонът и таблото с уреди са с приятно червено осветление.

Задвижването на базовата версия на GMC Terrain Denali става от 4-цилиндров 2.4-литров бензинов двигател с директно впръскване на горивото с мощност 185 к.с. и 233 Нм МВМ. Скоростната кутия е 6-степенна автоматична, задвижването е само предно или пълноприводно, а максималната скорост е 180 км/ч. От т.г. се монтира и нов 3.6-литров V6 бензинов двигател, работещ с директно впръскване на горивото. Максималната мощност е 301 к.с., а МВМ – 369 Нм. И тук скоростната кутия е 6-степенна автоматична, задвижването е само предно или пълноприводно, а максималната скорост на движение е 190 км/ч.