Buick Enclave

На автосалона в Ню Йорк м.г. официално беше представено новото поколение на луксозния пълноразмерен кроссоувър Buick Enclave.

Поглеждайки предната част на автомобила веднага се забелязва, че старите фарове с капковидна форма са заменени с нови HID, които имат сини полупрозрачни пръстени около лампите и дневни LED-светлини. Черната хромирана решетка пред радиатора е с нов дизайн, а капакът над двигателя е с нова форма. Задната част на Buick Enclave е украсена от светодиодни стоп-светлини и дебело хромирани двойни накрайници на ауспуха интегрирани в задната броня. Базовото оборудване включва 18-цолови гуми и джанти, но като опция могат да се поръчат и такива с размери 19- или 20 цола. Предното окачване отново е McPherson, но са монтирани нови пружини и нови амортисьори. Задното окачване също е ревизирано.

Особено внимание е обърнато на интериора и оборудването на Buick Enclave. Подобно на модела LaCrosse таблото е със синьо светодиодно осветление. Интериорът се предлага в 4 цвята. Коженият салон е допълнен с елементи от дърво и хром. Нови са тапицериите на вратите. На централната конзола още в базовото оборудване е монтирана новата система InteliLink. Тя има сензорен дисплей и позволява приемане на гласови команди, връзка с Bluetooth и със смартфон. Радиото е сателитно, има монтирана и камера за заден ход. 3-зоналният климатик е включен в базовото оборудване, а навигацията е опция. За пръв път се монтира въздушна възглавница, която се отваря между двете предни седалки. Местата са 7 или 8 в 3 редици, като втората е оборудвана с функцията SmartSlide, осигуряваща лесен достъп до седалките от третия ред само с натискане на един бутон. Мястото за багаж е от 659- до 3262 л.

Както до сега, задвижването на Buick Enclave става от 3.6-литров бензинов V6 работещ с директно впръскване на горивото. Максималната мощност е 288 к.с., а МВМ – 360 Нм. Скоростната кутия е модернизирана 6-степенна автоматична Hydra-Matic. Серийно се монтират стабилизираща система Stabilitrak и система за екстрено спиране. Задвижването може да бъде само предно или пълноприводно. Ускоряването от 0-100 става за 8.5 сек, максималната скорост на движение е 180 км/ч, а средният разход на гориво е 9.8/100.