Audi A8 2014 е вече факт

Както предварително бяха обещали от Audi днес, 21 август точно в 9.00 СЕТ беше представен официално фейслифта на флагмана на марката А8.

В предната част на автомобила има нова броня, модернизирана решетка пред радиатора и нов преден капак. При задвижваните от V8-двигатели модели серийно се монтират иновативни матрични LED-светлини. Във всеки от фаровете има по 25 мощни светодиода. За всички останали модели такива светлини се предлагат, като опция. Отзад има нова броня с вградени ромбоидни накрайници на ауспуха. Новите стоп-светлини също използват LED-технологии.

В салона на фейслифта на A8 отново ича богато и луксозно оборудване. Предните седалки асвен системи за отопление и вентилация имат и функция за масаж. Централната конзола вече е тапицирана с кожа. Новата система за нощно виждане вече разпознава силуети на хора и живони и подава светлинен и звуков сигнал при опасност. Аудиосистемата е производство на Bang & Olufsen, а като опция двузоналният климатроник може да бъде поръчан с 4 зони на климатизация. В списъка с опции е включена и възможност за поръчка на задни седалки с електрорегулировки или монтирането на седалка с поставка за краката.

Фейслифтът на Audi A8 излиза на пазара с гама от 3 бензинови- и 2 дизелови агрегата. Бензиновите са: 3.0-литров V6 TFSI - 310 к.с., 4.0-литров V8 TFSI Bi-Turbo - 435 к.с. и 6.3-литров W12 - 500 к.с. Дизеловите са: 3.0-литров V6 TDI - 258 к.с. и 4.2-литров TDI - 385 к.с. Ще има разбира се и версия S8, чийто 4.0-литров V8 TFSI Bi-Turbo осигурява 520 к.с. Не са забравени и почитателите на екологично-чистите автомобили. A8 Hybrid има 2.0-литров 4-цилиндров TFSI задвижващ предния мост и електромотор с литиево-йонни акумулатори задвижващ задния мост. Общата мощност на хибридния агрегат е 245 к.с.