Opel Zafira 2017

По-малко от месец, след като Zafira на Opel направи своята премиера на автосалона в Париж у нас пристигнаха първите тестови автомобили. Това беше отлична възможност да се запозная отблизо с новия автомобил.

 DSC7020 resize

 

Дори при бегъл поглед към предната част на Opel Zafira се вижда, че познатите светлини с форма на бумеранг са заменени от стилни светодиодни фарове, в чиито корпуси са вградени своеобразни продължение на решетката пред радиатора с форма на крило.

 DSC7349 resize

Нова е и формата на радиаторната решетка. В новата броня, която има отлична аеродинамична форма са вградени светлините за мъгла.

 DSC7350 resize

Капакът над двигателя е с нова форма, а арките на калниците са масивни.

 DSC7009 resize

Промените в задната част са по-малко: модернизирана броня с интегриран накрайник на изпускателната система.

 DSC7242 resize

Промените в интериора на Opel Zafira са по-осезаеми. Монтирано е ново арматурно табло.

 DSC7261 resize

 

Следвайки започнатите от модела Astra промени и тук бутоните по централната конзола са намалени чувствително. Върху нея има нов 7-инчов цветен сензорен дисплей, който с помощта на Apple CarPlay и Android Auto позволява свързване със смартфона на водача.

 DSC7258 resize

Воланът и таблото с уреди са нови. Мултимедията позволява свързване с Wi-Fi на до 7 устройства едновременно. В оборудването на Opel Zafira са включени още: камера Opel Eye, система за автоматично спиране при опасност от удар със светлинна и звукова сигнализация, система за предпазване от неволно напускане на избраната лента за движение, активен круизконтрол и др.

 DSC7250 resize

Местата в салона могат да бъдат 5 или 7, а седалките са нови. Както и при предишната Zafiraсистемата Flex Ride осигурява 3 режима на работа на окачването: комфорт, нормал и спорт.

 DSC7248 resize

Багажникът е от 710- до 1860 л.

 DSC7426 resize

Opel Zafira ще се предлага с познатите от новата Astra модерни бензинови и дизелови двигатели, а скоростните кутии са 6-степенни механични или автоматични. Повече подробности за новия автомобил ще научите след самостоятелния тест.

Благодарим на колегата Влади Манчоков за снимките!